Burggraaf, Keurslager

Hofleverancier

Vergulde letters op de winkelruit, de nationale driekleur rood wit blauw en toepasselijke klederdracht kwamen Culemborg tegemoet. Op dinsdag 12 september reikte de burgemeester van Culemborg, de heer R. van Schelven, namens de koningin het Predikaat Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier uit aan Henk en Nel Burggraaf. Dit bijzondere predikaat wordt uitgereikt aan ondernemers die een jubileum vieren van tenminste 100 jaar, waarbij tevens sprake moet zijn van maatschappelijke betrokkenheid.

Een eeuw geleden werd Slagerij Burggraaf een feit in de gemeente Culemborg. Een eeuw later zijn de familie en de slagerij nog steeds een begrip in deze stad. Een bekroning op werk en ambacht is het bijzondere gevolg. Niet alleen het honderd jarige bestaan van de slagerij (steeds overgaande van vader op zoon) was een reden voor het aanvragen van het Predikaat Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier maar ook de wijze waarop verschillende generaties Burggraaf aan het slagersvak inhoud hebben gegeven en dan vooral de huidige generatie.

Vele gewonnen internationale en nationale prijzen en onderscheidingen sieren dan ook het interieur van de in 2006 grondig verbouwde winkel. Het vakmanschap van de familie Burggraaf verloochent zich niet. Als extra verdienste moet worden aangemerkt dat diverse generaties te maken hebben gehad met bijzondere omstandigheden. Bijvoorbeeld de oorlogstijd 1940-1945 en de evacuatie tijdens de overstromingen van de rivieren in de Neder-Betuwe in januari 1995.

Alle generaties Burggraaf werden en worden gekenmerkt door een enorm plichtsbesef en doorzettingsvermogen, waardoor de slagerij alle stormen heeft kunnen doorstaan.

Door blijk te geven van een toekomstgerichte visie en deze daadwerkelijk gestalte te geven, blijft de continuïteit van de slagerij ook voor de toekomstige generatie gewaarborgd. De familie Burggraaf kan trots zijn op deze bijzondere prestatie. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie verzorgde het traject rondom de aanvraagprocedure.

(bron: 200 jaar Hofleveranciers in de Lage Landen, Stichting Hofleveranciers in Nederland)

Kwaliteit als basis

Wij zijn het adres voor een ongekend assortiment producten om van te genieten. Zeer bijzonder is de ruime keuze van vleesspecialiteiten als malse riblappen, schnitzels en dagverse kipproducten, stuk voor stuk producten die bekend staan om de fijne smaak en onderscheidende kwaliteit.

Kwaliteit als basis
Kwaliteit creëer je natuurlijk niet alleen. Het begint bij de inkoop. Als specialist kopen we uitsluitend de beste grondstoffen, waarvan we vervolgens de lekkerste producten maken. Wanneer komt kwaliteit het best tot uiting? Juist, in een gezellige en sfeervolle omgeving. Ons gemotiveerde team van medewerkers voorziet u op een vlotte manier van het juiste advies. Zo zien we er indirect op toe dat het door ons zorgvuldig ingekochte én gepresenteerde biefstukje een smakelijke maaltijd op uw bord vormt.

Naast onze verse vleesspecialiteiten zijn wij trots op een belangrijk onderdeel van het bedrijf onze ambachtelijke vleeswaren en worstsoorten uit eigen worstmakerij. Het slachten is inmiddels uitbesteed maar de inkoop van het vee wordt in eigen hand gehouden. Hierdoor blijft de kwaliteit gewaarborgd.

90% van onze producten komen uit eigen productie, rookworst, kookworst, grillworst, rookvlees, hammen en leverworst zijn enkele producten uit het assortiment. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor heerlijke salades, grillspecialiteiten en verschillende dagverse maaltijden uit eigen keuken.

Kortom, bij ons bent u van succes verzekerd! 

Burggraaf, Keurslager

Zandstraat 6
4101EG Culemborg
0345512509

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 13:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten