Burggraaf, Keurslager

Kip

Al ons kippenvlees is afkomstig van Boerderijkip. BOERDERIJKIP is een Hollandse Scharrelkip met meer smaak en een beter leven.

De BOERDERIJKIPPEN zijn van het langzaam groeiende ras: de Hubbard. Dit ras is een kruising tussen een bruine hen en een witte haan en hebben sterke genen. Het vlees komt van dieren die worden gehuisvest in stallen waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd.

Een prettiger leven

BOERDERIJKIPPEN hebben meer ruimte om te leven in de stal én in een overdekte vrije uitloop. Het natuurlijke scharrelen wordt zoveel mogelijk gestimuleerd dankzij het strooien van extra graan tijdens controlerondes en het plaatsen van balen stro voor extra afleiding. BOERDERIJKIPPEN hebben 24 uur per dag beschikking over water en voer. Het voer is overigens plantaardig, dat voor minimaal 70% uit graan bestaat. 

Een gezonde kip

Pluimveehouders streven naar zo min mogelijk antibioticagebruik. Alleen als een BOERDERIJKIP echt ziek is en de dierenarts het noodzakelijk vindt voor de gezondheid van het dier, wordt antibiotica gebruikt. Een BOERDERIJKIP die antibiotica toegedient krijgt mag nooit gebruikt worden voor consumptie, daarvoor mag geen antibiotica aanwezig zijn in het vlees.

Doordat de BOERDERIJKIP een sterke kip is die meer weerstand en meer tijd heeft om zelf te herstellen, hoeft er minder snel naar antibiotica te worden gegrepen. De meeste BOERDERIJKIPPEN zijn daarom antibioticavrij opgegroeid. Het BOERDERIJ vlees bij de versspecialist is dus gegarandeerd 100% antibiotica vrij!

Een gezonde smaak

Het natuurlijke leefritme van de BOERDERIJKIPPEN, de gezonde plantaardige voeding en het feit dat BOERDERIJKIPPEN langzaam kunnen opgroeien, zorgen ervoor dat de BOERDERIJKIP een sterke, gezonde en vitale kip is.

De goede leefomstandigheden van de BOERDERIJKIP zorgen ervoor dat het vlees meer smaak krijgen. Samen met het vakmanschap van de versspecialist verzekerd dit een ambachtelijke smaak wat zich duidelijk onderscheidt van regulier kipvlees en dat proeft u!

Burggraaf, Keurslager

Zandstraat 6
4101EG Culemborg
0345512509

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 13:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten