Burggraaf, Keurslager

Herkomst van ons rundvlees

Op een steenworp afstand van de molens van de kinderdijk ligt de boerderij "Bongers Wens". Het agrarisch bedrijf van Jasper Meerkerk waar al drie generaties lang de mooiste Hollandse runderen op een vriendelijke manier groot gebracht worden.

 

Kleinschaligheid 

Op de boerderij van Jasper Meerkerk werkt hij al meer dan 25 jaar met zijn vader dag in dag uit aan een eerlijk product. Door zich te specialiseren in Luxe rundvlees kon Meerkerk ontsnappen aan de ijzeren wet van de efficiëntie die de veehouderij jarenlang gedomineerd heeft.  Kleinschaligheid en diervriendelijkheid zijn hiervoor in de plaats gekomen. Dat de kalveren en runderen behalve zijn vak, zijn passie zijn is te zien aan het enthousiasme wat er vanaf straalt wanneer hij over zijn bedrijf vertelt en het plezier waarmee hij elke dag met de dieren bezig is.

 

De runderen

De runderen zijn speciale vleesrassen. Een door Meerkerk samengestelde fok in combinatie met de gezonde voeding die eveneens in eigen huis bedeid word verklaard de mooie en zachte structuur van het vlees.
De runderen staan in de ruime stallen, niet op vee-roosters die de mest gemakkelijk weg laten lopen, maar op ouderwets stro dat driemaal per dag moet worden ververst. Dit bevorderd zeker niet de efficiëntie in het bedrijf maar wel de diervriendelijkheid die Jasper Meerker hoog in het vaandel heeft staan. Dat is tevens de reden dat bij het aanbreken van de eerste lentezon de poorten open gaan en de koeien en kalveren zich kunnen begeven op de kilometers grasland direct gelegen aan de boerderij. Door het grote succes van deze diervriendelijke werkwijze is Meerkerk een samenwerkingsverband met een aantal boerenbedrijven uit de omgeving aangegaan. Dit zijn boeren die dezelfde werkwijze en liefde woor het vak en de dieren hebben om zo aan de vraag en kwaliteitseisen te kunnen voldoen.

Resultaat

De kalfjes en koeien groeien op tot sterke runderen die tijdens hun verblijf op Meerkerks boerderij geen stress hebben gekend. Dit vakmanschap, de passie en de routine waarmee Jasper Meerkerk elke dag zijn dieren verzorgd in tegenstelling tot de massale vee industrie maakt nou het grote verschil in kwaliteit, malsheid en smaak. Het vlees smaakt ouderwets lekker zoals het hoort. Na de slacht rijpt het vlees totdat het klaar is om voor u met liefde gesneden te worden tot de aller lekkerste biefstukjes, sudderlapjes en nog veel meer.

En dat proef je!

Gezonde voordelen van ons Rundvlees

 • Minder verzadigde vetzuren.
  Sommige verzardigde vetzuren kunnen aan zetten tot verhoogd cholesterol.
 • Meer onverzadigde vetzuren.
  Deze moeten via de dagelijkse voeding binnenkomen omdat je lichaam ze zelf niet aan kan maken. 
 • Meer OMEGA 3
  Van OMEGA 3 is wetenschappelijk bewezen dat het hart en vaat ziekten voorkomt.
 • Meer CLA ceconjugeerd linolzuur
  Wetenschappers achten bewezen dat CLA het imuunsysteen ondersteunt.

Burggraaf, Keurslager

Zandstraat 6
4101EG Culemborg
0345512509

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 13:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten