Nathan Burggraaf is met zijn Sukadebraad de winnaar van de Gouden Slagersring 2017. Dit is op 4 april bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in SVO te Houten.
De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt. In aanmerking komen innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben en economisch goed te vermarkten zijn.
Foto: Feike Faase
Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine, maakte tijdens de feestelijke uitreiking bekend dat Nathan Burggraaf (Burggraaf, keurslager in Culemborg) de Gouden Slagersring om zijn vinger mag schuiven. Het winnende product, de Sukadebraad heeft volgens wedstrijdleider Paul van Trigt maar liefst drie toepassingsmogelijkheden: als vleeswaren, als snack en als maaltijdcomponent. ‘Het product is zeer innovatief. Het heeft de karakteristieke, volle smaak van stoofvlees en is zeer mals. De combinatie van kruiden, vlees en jus is erg mooi’, aldus Van Trigt.
De jury bestond dit keer uit Ron de Kwant (winnaar 2016), Richard den Otter (vakdocent SVO), Maarten Wolters (Young Butchers), Janine van der Geest (slager in Heemstede), Jacques Rijk (KNS) en de Belgische topslager Luc de Laet. Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap, leidde de wedstrijd in goede banen als juryvoorzitter.
Tijdens de keuring heeft de jury 63 producten bekeken, geroken en geproefd. Na een lang beraad is de jury unaniem tot winnaar Nathan Burggraaf gekomen.